dinsdag 15 februari 2011

Wibbe

Ons sociaal hondje Wibbe heeft ons op 12 februari verlaten en zij is vertrokken naar Den Haag waar ze bij
Deanca Panken en Freja Schouten gaat wonen samen met de Sta-bijna Chava. Ook heeft ze nog wat buurhondjes waar ze regelmatig mee kan spelen en zal verblijven.
Ook zij zal regelmatig het strand onveilig gaan maken, want ze hoeft dan maar een kwartiertje met tram.
Ben benieuwd hoe snel ze weet welke tram ze moet nemen om er zelf te komen

Wibbe
De reis naar huis op zaterdag 12 februari met Wibbe verliep voorspoedig. Wibbe werd eerst wel afgeblaft door Chava (onze bruine stabijna), maar dat was van korte duur, daarna lagen ze tegen elkaar aan te slapen. Eenmaal thuis gekomen was het wat onwennig. Maar al snel begon ze overal te snuffelen. Moe van de reis en alle indrukken viel ze in slaap.
De eerste twee nachten echter waren een klein drama. Wibbe wilde niet slapen en op een gegeven,moment lag ze zo te huilen dat we dachten een klein wolfje in huis te hebben. We hebben haar uit de bench gehaal (Ja, we beseffen het; tegen alle regels in!!) en tussen ons in, in bed gelegd. Het was snel stil en Wibbe lag op haar ruggetje diep te slapen. De tweede nacht verliep net zo! Resultaat; Wibbe was de enige die goed sliep. Maandagochtend kwam Freja op het idee een kruik voor haar te kopen, omdat we het vermoeden hadden, dat ze haar broertjes en zusjes mistte. En ja hoor dit werkte wonderwel. Ze kroop tegen het warme kruikje aan en sliep rustig de hele nacht in haar bench door.In de nacht dus na twee nachten zindelijk. Overdag laat ze nog wel eens een plasje lopen.
Bij het uitlaten loopt ze keurig achter Chava aan. Als ze alleen uitgelaten wordt, neemt Wibbe de tijd. Ze gaat dan vaak zitten om de nieuwe wereld om zich heen te bekijken. Het duurt dan echt wel even eer ze weer in beweging wil komen. Van elk nieuw geluid, schrikt ze eerst, maar hertstelt zich zeer snel. En na een keer of drie dat zelfde geluid, is ze eraan gewend.
Op de Gaus Puppy cursus doet Wibbe het uitstekend. Wibbe leert snel en doet alles voor een eetbare beloning. De clicker training is voor Wibbe ideaal. Ze komt al als je haar roept. Wibbe is matig geinteresseerd in andere honden. Wibbe kijkt echt de kat uit de boom. Afgelopen zondag was Wibbe voor het eerst op het strand. Dat vond ze heerlijk. Afgelopen maandag zijn we bij de dierenarts geweest. Daar heeft ze haar entingen gehad, ook tegen de kennelhoest. De dierenarts heeft haar bekeken en vond dat ze er goed uitzag. Wibbe woog 4,2 kilo.
Wibbe en Chava zijn helemaal aan elkaar gewaagd. Ze spelen heerlijk samen en slapen in 1 mand. Dat hadden we zo snel niet verwacht. Dit brengt wel met zich mee, dat Wibbe zich minder snel aan ons hecht. Daarom spelen en trainen we extra met Wibbe. Ook laten we haar regelmatg alleen uit. Verder is Wibbe een echte stabij, want er zit een kop op. Heerlijk dus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


19 april
Fréja en Deanca over Wibbe

Wibbe
Op het moment van dit schrijven, is Wibbe alweer 17 weken oud. Ze doet het goed. Erg goed! Wibbe volgt 3x per week de basis cursus op de Martin Gaus hondenschool in Zoetermeer. En dat werpt zijn vruchten af! Wibbe kan al zit, af (=liggen) wachten (=kort) en blijven (=langer wachten). Wibbe komt, als je haar roept. Dat commando "wachten" helpt ons, want stoof Wibbe eerst op haar bak met eten af, nu blijft ze rustig wachten tot het commando "toe maar" gegeven wordt. Vrijdag 29 April is de eindtest. We zijn benieuwd.......!!
*Ondertussen heb ik vernomen dat Wibbe geslaagd is!!*

Wibbe is een rustige hond, die nergens bang voor is. Ze vindt de wandelingen met ons in het weekend fantastisch. Ze geniet vooral van het strand. Ze loopt voor een deel achter Chava aan (onze bruine stabijna) maar doet voor het overgrote deel haar eigen ding. Het is een trotse jonge hond. Een heerlijke koppige Stabij!! Wibbe vindt knuffelen elke dag en haar kong op zondag heerlijk! Ook graaft ze graag kuilen in de tuin. Zwemmen doet ze nog niet vrijwillig, wel per ongeluk!

Door de week, als wij werken zijn Wibbe en Chava samen met de honden-uitlaat-dienst mee! Met Jolanda, een goede vriendin van ons. Ze blijft daar dan ook, totdat we haar ophalen. Wibbe is nog steeds niet zindelijk en doet af en toe nog een plas in huis. Ze geeft niet duidelijk aan dat ze plassen moet. Maar de ongelukjes gebeuren steeds minder.

We proberen haar aan veel dingen te laten wennen; reizen in de auto en trein, een terrasje pikken, een restaurant, bij anderen op bezoek, veel mensen met honden hier in huis, kinderen etc. We moeten zeggen dat ze dat allemaal erg goed doet. Het is een vrolijke, rustige, gehoorzame hond. Wibbe en Chava spelen graag met elkaar en Wibbe speelt ook graag met haar speelgoed. Ze heeft nog nooit iets kapot gebeten, wat niet mag.

Direct na de eindtest van Wibbe vertrekt Wibbe voor een week naar Zuid-Frankrijk met Chava, ons, Jolanda, haar dochter en Gibbs (het broertje van Chava). We zijn heel benieuwd hoe Wibbe het op de hondencamping CynoCamp doet. We gaan er al jaren heen. De honden mogen daar namelijk los lopen en zwemmen in de rivier! Een zalige plek voor Wibbe en Chava. En voor Gibbs natuurlijk!

Fréja en Deanca

Chava en Wibbe



Chava, Gibbs en Wibbe




Wibbe met haar aap


Chava en Wibbe


3 juni 2011
Wibbe doet het hartstikke goed; even een snelle beschrijving;
 
- Wibbe is gek op het strand en helemaal niet bang voor golven
- Wibbe is gek op water, ze zwemt vrijwillig en staat graag met haar kop onder de sproeier of gieter
- Wibbe is een sociale, vrije, opgewekte en open hond
- Wibbe reageert met haar opvoeding uitstekend op belonen, van een (zachte) correctie trekt ze zich helemaal niets aan
- het woord nee is en blijft voor Wibbe een onbekende grootheid
- Wibbe speelt alleen met haar eigen speelgoed
- Wibbe graaft niet meer in de tuin
- Wibbe heeft snel last van de warmte (koelmat gekocht en dat werkt uitstekend)
- Als Wibbe in de auto mee mag, valt ze in slaap zodra de auto gestart wordt
- Bij het wakker worden, neemt wibbe haar tijd. Uitrekken, gapen, lekker soezen etc.
- Wibbe komt als je haar roept
- Wibbe leert heel erg snel en dat maakt het trainen een plezier voor hond en baas
- Wibbe is helemaal niet bang
- Wibbe schrokt haar eten naar binnen
- Wibbe is zindelijk (zucht, eindelijk)
- Wibbe kan prima alleen thuis blijven
 
- foto's van Wibbe zijn regelmatig te vinden in de fotogallery van de NVSW en op Facebook
- Wibbe en Chava zijn een goed koppel. Wibbe ondersteunt Chava, waardoor ook Chava nu langs een grote hond loopt.
Fréja is nu ook lid (gezinslid) van de NVSW, zodat ze mee kan naar de fokkersdag!
Hartelijke groet uit Den Haag.
Deanca
Woef van Wibbe voor Moeders en broer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten