dinsdag 15 februari 2011

Mickey


14 februari is onze Mickey alias Stip, ons knuffelbeertje vertrokken met Paul en de buurman (waar hij ook wel een keertje in de tuin mag spelen) richting Zwolle. Hier zal de rest van de familie Bouwmans hen verwelkomen. Hij kan voor de korte rondjes heerlijk even naar het park, maar als hij verder kan lopen kan hij naar de weilanden en naar de dijk ,waar hij heerlijk kan uitwaaien.

de eerste avonturen van Mickey.
Allereerst: het is een schat een hond, eigenlijk een speelse knuffelbeer...

De reis naar Zwolle verliep voorspoedig. Na wat gejank, gezoek en gesnuffel, kroop hij tegen me aan en viel na 15 min in slaap. Na een half uurtje even gestopt en Mickey heeft keurig buiten zijn behoefte gedaan.

Thuis liep Mickey kwispelend naar binnen en kroop vrij snel in de bench waarin we het kleed dat naar Fryske rook, hebben gelegd.
Het uitlaten is heel grappig. Als Mickey een situatie tegenkomt die hij niet kent, gaat hij zitten en bestudeert eerst eens wat er allemaal gaande is. Daarna wil hij wel verder stappen. Maar niet altijd, soms is zitten ook zitten en bekijk het maar. Even optillen en een meter verder neerzetten is dan motivatie genoeg...

De eerste nacht in de bench ging goed maar onwennig. De tweede nacht als een stuk rustiger. Voor de zekerheid er 's nacht nog een keer uit.

De kinderen zijn apetrots op Mickey. hij is al een paar x mee naar school geweest. met name Remco is al heel vrij met Mickey en ook Hester gaat al heel goed met Mickey om.

Ik heb nog geen foto's op de computer.., die volgen binnenkort wel een keer.

21 februari
Vanmorgen is Mickey bij de dierenarts geweest.
Hij is nagekeken en helemaal gezond bevonden: een heel mooie pup!
Daarna heeft hij zijn 9 weken prik + kennelhoest enting gehad.

Het gaat erg goed met Mickey. Afgelopen zaterdag is hij meegeweest naar het hockeyveld. Is daar heel veel aangehaald en heeft kennisgemaakt met een paar andere honden. In de bench achter in de auto vindt hij nog niet geweldig. Volgende week maar een tuigje kopen zodat hij op de achterbank kan.

Ook wandelen vindt hij nog niet super. Zijn behoeftes doet hij redelijk goed buiten maar slechts een enkele keer is hij te porren voor iets dat de naam wandeling mag dragen. Maar dit gaat steeds beter.




19 april

Mickey heeft de basispuppy cursus met succes afgerond en is inmiddels begonnen met de vervolgcursus. Hij is erg leergierig maar als het hem uitkomt 'vergeet' Mickey wel eens wat hij heeft geleerd: een echte Friese stijfkop!
Het park is de favoriete plek van Mickey. Hier heeft hij al heel wat vrienden en vriendinnen opgedaan. Inderdaad, vooral tijdens de uitbundige speelpartijen zitten de oren dicht voor de commando's van het baasje... Niet alleen honden pakt Mickey in. Ook veel mensen weet hij om zijn poot te winden met zijn meewarige blik en de mooie tekening van zijn vacht.
Mickey houdt (nog) niet van zwemmen. Als andere honden in de sloot plonsen doet Mickey een paar stappen achteruit.
Van tuinieren houdt weer wel: vooral planten uit de grond trekken en bloemen van de steel vreten is een favoriete bezigheid. Dit tot verdriet van de baasjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten